مبانی نظری سلامت عمومی
مبانی نظری سلامت عمومی

پکیج کامل مبانی نظری سلامت عمومی به همراه پرسشنامه +پیشینه تحقیق داخلی و خارجی و منابع+پاورقی و رفرنس

تعداد : 48 صفحه word


خلاصه ای ازمتن

مقدمه

در زندگی ماشینی امروز یکی از مهم ترین ارکان سلامتی انسان یعنی ورزش و فعالیت بدنی فراموش شده است و این امر در درمان بسیاری از بیماری ها و پیشگیری از بیشتر آنها را با مشکل بزرگی مواجه کرده است. کمبود فعالیت بدنی و ورزشی در جوامع امروزی یکی از دلایل اصلی بیماری های مزمن مثل دیابت، چاقی و بیماری های قلبی و عروقی به شمار می آید. به طور قطع در یک جامعه فعال که در آن تمامی افراد از تمامی قشر ها با ورزش خو گرفته اند، سلامتی بسیار آسانتر بدست خواهد آمد و از بسیاری مشکلات پیشگیری خواهد شد (کاین، 1387).

فعاليت جسمانی و احساس خود

شواهدي وجود دارد كه احساس فرد در فعاليت جسمانی بهبود مي يابد. فولكين و سيم (1981) در خصوص تناسب جسمانی و بهبود متغيرهاي روانشناختي مربوط به ادراك از خود، تحقيقات موجود را بررسي كردند. آن ها به اين نتيجه دست يافتند كه آموزش تناسب اندام ، خلق، رفتارهاي مربوط به شغل و خودپنداره را بهبود مي بخشد.

فعاليت جسمي و حالت خلقي

مقدار زيادي از نوشته های پژوهشي به تاثير ورزش و فعاليت جسمي بر حالات خلقي، در عین تاکيد ويژه بر اضطراب و افسردگي ،پرداخته است. شواهد حاکي از آن است که در برخي افراد ، ورزش در کاهش اضطراب مؤثر است. در مقايسه با صف اضطراب، ورزش مخصوصاً بر حالت اضطراب تاثیر دارد

فعاليت جسمي و استرس

استرس، حوزة ديگري است که تاثير روانشناختي ورزش و فعاليت جسمي در آن ارزيابي گرديد، به طوري که نشان داده فعاليت جسمي ، احتمالاً به عنوان سپري در برابر اثرات استرس عمل مي کند.

خصوصیات افراد دارای سلامت روانی:

بنابر تحقیقات انجمن ملی بهداشت روانی، افراد دارای سلامت روانی دارای خصوصیات زیر هستند:

آنان احساس راحتی می کنند، خود را آنگونه که هستند می پذیرند، از استعدادهای خود بهره مند می شوند، نگرانی، ترس واضطراب و حسادت کمی دارند و دارای اعتماد به نفس می باشند.

داده اند و سلامت روانی را یک مورد مهم می دانند بر نظریات برخی از آنها به طور اختصار اشاره می کنیم:

نظریه ی زیگموند فروید:

به عقیده فروید ویژگی های خاصی برای سلامت روانشناختی ضرورت دارد. نخستین ویژگی هشاری (خود آگاهی) است. بعضا هر آنچه که ممکن است در ناهشیاری (ناخودآگاهی) موجب مشکل شود بایستی خودآگاه شود

نظریه ی کارل راجرز

به عقیده راجرز آفرینندگی مهمترین میل ذاتی انسان سالم است همه چنین شیوه ای خاصی که موجب تکامل و سلامت فرد می شود و به میزان قسمتی بستگی دارد که کودک در شیرخوارگی دریافت کرده است.

پژوهش های انجام شده در داخل کشور

غضنفری و همکاران (1387) در تحقیقی به بررسی رابطۀ فعالیت جسمانی و نمایۀ تودۀ بدنی در جانبازان شیمیایی سردشت پرداختند و نشان دادند که با توجه به ارتباط میان فعالیت جسمانی و کیفیت زندگی و اهمیت این مسئله در سلامت جانبازان شیمیایی، باید تدابیری اندیشیده شود تا ضمن کنترل وزن، فعالیت جسمانی این دسته از افراد افزایش یابد.

منابع:

  1. آقاجانی سعید، اسدی نوقابی احمدعلی، (1381). نظریه مشاوره وروان درمانی، تهران، مرکز نشر دانشگاهی.
  1. Stepoe , A. (1992). Physical activity and psychological well-being in: norgan N G. ed. Cambridge university press, 207-229.
  2. Suh, MI. (2002). Effects of regular exercise on anxiety, depression and quality of lifein maintenenanc hemodialysis patients, Renal Failure, 24(3): 337-4
    5.
فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

salamat omimii_1560911991_27757_7304_1522.zip0.17 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 34,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت